Solo

solo_teaser_trailer_thumb_native_53989746

Пам’ятаю як мені сподобався трейлер Rogue One, а ось сам фільм опинився так собі. Одразу під час перегляду легко помічалися епізоди, які хотілося б виправити, доробити (ніхто не пояснить про це краще за Халка).

З Solo вийшло навпаки. Офіційні трейлери виглядали слабкіше за фанатські варіанти, але фінальний результат – навіть враховуючи ну дуже проблемний продакшен – виявився хорошим.

Тут тобі і елементи оріджин-сторі: Соло отримує прізвище, Соло знайомиться з Чуві, Соло одержує свій бластер… І багато фан-сервісу. І вдале використання жанрових штампів вестерну. Актори всі на місцях (в тому числі і Емілія Кларк). Є баланс між драмою і гумором.

Вийшло бадьоро і непогано. Я дивився з задоволенням. Але правда життя в тому, что для Star Wars недостатньо бути просто хороший фільмом.

Зараз йде багато розмов, що в поганих зборах винен слабкий маркетинг. І він у Solo дійсно був так собі. Тількі-но і сам фільм не обіцяв нічого неймовірного. За п’ятибальною шкалою сподівань: десь на трієчку з плюсом. Для пересічного глядача це вочевидь не особливо приваблива історія. А для фана Star Wars?

А з фанами Star Wars важко. Немалий відсоток цієї публіки туго сприймає щось нове через особистий консерватизм. Дехто ніяк не може відчепитися від старих акторів і/або персонажів, у інших вмикається схований расизм, коли вони бачать що Star Wars – це вже не кіно про/для білих чоловіків.

Тому Disney мені зараз трохи нагадує власно Хана, який крутить авантюри, сподіваючись на добрий результат. Світ змінюється, обставини теж і до цього треба пристосовуватися, відповідно змінюючи зміст наративу. Цікаво, що нам покажуть далі.

L3bot

Коментар?..