Unforeseen Incidents

В невмирущому жанрі класичної point-n-click адвентюри час від часу пробують виступати нові виконавці. Незважаючи на зрозумілість формату, багатьом це не особливо вдається. Тому Unforeseen Incidents від маленької студії Backwoods стала для мене приємним сюрпризом.

Сюжет гри починається приблизно в наші дні, у невеличкому містечку. Там стався спалах невідомої смертельної хвороби. Ситуація доволі серйозна, але наш герой – місцевий хлопець на ім’я Гарпер – не особливо цим переймається. Він взагалі не бере зайвого у голову, воліє замість хвилювань вправно майструвати і лагодити різні штуки. Звичайно, трапляється так, що Гарпер непомітно для себе опиняється у самісінькому центрі подій. І тепер вже від нього залежить доля рідного міста, а може й цілого світу.

З точки зору сюжету тут все добре. Трохи містики, трохи наукової фантастики, багато влучного гумору у чудових діалогах (у написанні сценарію брав участь комік Alasdair Beckett-King). Сценарій з одного боку передбачуваний, з іншого – він дає саме те, що обіцяє на початку історії. Unforeseen Incidents – це дійсно провінційний детектив про дивні події.

До того ж гра привабливо намальована, має специфічний стиль. З неї міг би вийти непоганий комікс.

Геймплей – класичний, як і жанр (дякую, хоча б логічно організований). Unforeseen Incidents не намагається винайти щось нове, а просто використовує звичні підходи. Мабуть це її єдиний великий недолік.

Коментар?..